Kimyasal Peeling Hangi Amaçlarla Uygulanıyor?
İçindekiler
İnsan vücudunda deri kapladığı alan bakımından en büyük organdır diyebiliriz. Vücudu bir arada tutar ve organların nefes alıp vermesinde önemli işlevlere sahiptir. İnsanın cildi ile ilgilenmesi tüm bunları düşününce şaşırtıcı olmasa gerek.
Kimyasal peeling cildin ihtiyaç duyduğu bakımı almasına yardımcı bir kozmetik uygulamadır. İşlem sırasında ölü deri hücreleri ciltten uzaklaştırılır. Çeşitli hastalıkları ve durumları tedavi etmede başvurulabilir. Cildin pürüzsüz bir görünmesini sağladığı için kimyasal peelingin kozmetik amaçlı olarak tercih edilmesini sağlamıştır.
Kimyasal Peeling Hangi Cilt Sorunlarını Tedavi Etmek için Uygulanabilir?
Kimyasal peeling yüz, el ve boyun bölgesine uygulanabiliyor. Sivilce izleri, güneş hasarı, kırışıklıklar ve ince çizgiler, yara izleri veya düzensiz cilt tonu gibi ciltte görülen durumları tedavi etmek için kimyasal peeling tercih ediliyor.
Her cilt sorunu için uygulanacak kimyasal peeling çeşitli etkilere sahip olabiliyor. Ancak genel itibariyle kimyasal peeling işlemi sırasında görünümü iyileştirilmesi istenilen bölgeye bir solüsyon sürülüyor. Solüsyonun cildin soyularak yüzün pürüzsüzleşmesine yardımcı olduğu söylenebilir.
Kimyasal Peeling Türleri Nelerdir?
Dermatolog cilde uygulanan solüsyonun ne kadar etkili olması istenilmesine bağlı olarak bir oranı belirliyor. Bu süreçte kişinin cilt tipi, rengi ve hangi sorunu tedavi etmek amacıyla tercih edildiğine göre farklı kimyasal peeling türleri bulunmaktadır.
Yüzeysel Peeling
Cildin yalnızca üst tabakasına peeling uygulanması olarak adlandırabileceğimiz yüzeysel peelingin yan etkileri oldukça düşüktür. Cilt kısa sürede iyileşir ve pürüzsüz bir cilt oluşumu desteklenir. Yüzeysel peeling ince kırışıklıklar, düzensiz cilt tonu, akne ve kuru cilt gibi nedenlerle uygulanabiliyor. Tedavi 2 haftada bir veya 5 haftada 1 olacak şekilde tekrar edilebilir.
Orta Peeling
Cildin dış tabakasından biraz daha orta katmanlara doğru nüfuz edecek oranda solüsyon uygulamasına orta peeling tedavi deniliyor. Yaşlılık lekeleri, ince çizgi ve kırışıklıkları, çilleri ve orta dereceli cilt renk değişikliği gibi sorunların tedavisi için orta peeling uygulamasına başvurulabilir.
Derin Peeling
Derin peeling cildin üst, orta ve alt tabakasının tamamına ulaşacak bir tedavi planını gerektirir. İşlemden önce ağrı ve rahatsızlığı önlemek için lokal anesteziye ihtiyaç duyulabilir. Derin peeling ile daha derin kırışıklıklar giderilebilir, derin yaralar ve prekanseröz cilt leke oluşumları tedavi edilebilir.
Son yorumlar