Anasayfa » Sizin İçin Seçilenler, Web Programlama, Web Tasarım & Grafik, Wordpress

Canlı Yayına Davet: Dreamweaver ve WordPress ile Dinamik Siteler Tasarlamak

3 Temmuz 2010 Görüntülenme: 4.826 9 Yorum Yazar: Ahmet
Kötüİdare ederOrtaGüzelMükemmel (Değerlendir)

canli_yayin_300x250

Evet, başlıktan da belli olacağı üzere bu bir davettir. Ücretsiz olarak değerlendirebileceğiniz mükemmel bir davet. Sadece bir gününüzü ayırarak çok güzel bilgiler edinebilirsiniz. Kendiniz için bir gününüzü feda etmenize değer bir davet.

Müşteri web tasarımcısından web sitesi ister. Web tasarımcısı da tasarımı hazırlar html formatına dönüştürür. Fakat müşteri “yönetilebilir” bir web sitesi istediği anda web tasarımcısında kayışlar kopar. Kodlama bilgisi pek olmadığı için işin içinden çıkmak için uğraşır. Ya bir kodlama yapabilecek bir arkadaş  bulmalıdır ya da ücretsiz sistemlerden faydalanmalıdır. İşte tam bu noktayı anlatıyor bu davet. Diyorlar ki, gelin sizinle beraber oturup bir web site tasarımı hazırlayayım. Daha sonra bunu WordPress’e uygun hale getirip müşteriye yönetilebilir bir web sitesi sunalım. Hem siz rahat edin hemde müşteriniz.

Canlı yayın Adobe Günlüğü üzerinden olacaktır. 8 Temmuz günü sabah saat 10:00′da başlayacak ve tahmini olarak 17:00′de bitecektir. Adobe günlüğünde okuduğuma göre böyle bir şeyi ilk defa yapıyorlar ve bitiş saatinin değişebileceği söyleniyor. Erken de olabilir daha geç de olabilir.

Aşağıda ufak bir öneri ve hemen ardından günün programı mevcut.

Son olarak teknik gereksinimlerinizi belirtmemizde fayda var. Yapacağımız çalışmayı 8 kamera ile yayınlayacağız. Bilgisayar başından takip edenler bunları 2 ayrı ekrandan izleyecekler. Birinde sürekli olarak bilgisayar ekranını görüntülerken, diğerinden de konuları anlatan ve izleyen kişileri yayına vereceğiz. Dolayısıyla sağlıklı bir izleme için minimum 1 Mbit bağlantı hızına ihtiyacınız olacak. Eğer hattınız 1Mbit ve üstü ise lütfen bu sırada başka amaçlarla kullanılmadığından emin olun.

Evet, başlıktan da belli olacağı üzere bu bir davettir. Ücretsiz olarak değerlendirebileceğiniz mükemmel bir davet. Sadece bir gününü ayırarak çok güzel bilgiler edinebilirsiniz. Kendiniz için bir gününüzü feda etmenize değecek bir davet.
Müşteri web tasarımcısından web sitesi ister. Web tasarımcısı da tasarımı hazırlar html formatına dönüştürür. Fakat müşteri “yönetilebilir” bir web sitesi istediği anda web tasarımcısında kayışlar kopar. Kodlama bilgisi pek olmadığı için işin içinden çıkmak için uğraşır. Ya bir kodlama yapabilecek birisini bulmalıdır ya da ücretsiz sistemlerden faydalanmalıdır. İşte tam bu noktayı anlatıyor bu davet. Diyorlar ki, gelin sizinle beraber oturup bir web site tasarımı hazırlayayım. Daha sonra bunu WordPress’e uygun hale getirip müşteriye yönetilebilir bir web sitesi sunalım.

canli_yayin_550x150

“Dreamweaver ve WordPress ile dinamik siteler tasarlamak” Canlı Yayın Taslak Programı

1. Açılış

Barış Özcan, 15 dakika

· Canlı yayın projesi tanıtımı ve amacı

· Ekip ve Stüdyo

2. Dreamweaver Nedir? WordPress ile ilişkisi nasıldır?

Barış Özcan, 30 dakika

· Dreamweaver tanıtımı

· WordPress tanıtımı

· WordPress kaynakları

· WordPress örnekleri

3. WordPress Kurulumu

Erhan Meydan, 30 dakika

· Local PHP kurulumu

· Local MySQL kurulumu

· WordPress paket kurulumu

· WordPress tema kurulumları

· WordPress eklenti kurulumları

4. Blog Arayüz Tasarımı

Halid Özgür, 90 dakika

· Blog tasarımında dikkat edilmesi gereken konular

· Tasarım sürecinde kullanılabilecek programlar

· Program entegrasyonları

5. Arayüz Tasarımının HTML’e dökülmesi

Hakan Çamoğlu, 45 dakika

· Temel DIV yapısı oluşturmak

· CSS ile menü tasarımı

· Alt sayfaların oluşturulması

6. Hazırlanan HTML tasarımın WordPress ile Entegrasyonu

Hakan Çamoğlu, 45 dakika

· Ana sayfa hazırlanması

· Alt sayfaların hazırlanması

· Modüllerin oluşturulması

7. HTML5 ile Hazırlanan Tasarımı İnteraktif Hale Getirmek

Hakan Çamoğlu, 45 dakika

· HTML5 ile degrade kullanımı

· HTML5 ile yuvarlak köşeler

· HTML5 ile animasyon

8. Tamamlanan Projenin Yayınlanması

Hakan Çamoğlu, 30 dakika

· Hosting ve Domain ile ilgili temel bilgiler ve ayarlar

· Dosyaların upload edilmesi

· MySQL database oluşturmak

· SEO çalışmaları

Bu konunun Adobe Günlüğünde ki genel açıklaması ise burada.

102 views

RenkliTeneke.Com blogundaki yeni yazılardan haberdar olmak için RSS Abonesi olabilirsiniz. İsterseniz Twitter'dan ya da FriendFeed'den takip edebilirsiniz. Ya da "Yeni yazılar e-mail adresime gelsin" diyorsanız e-mail abonesi olabilirsiniz.
Merhaba sevgili ziyaretçi. Şuanda renkliteneke.com bloguna " Ahmet" tarafından " 3 Temmuz 2010" tarihinde yazılmış olan "Canlı Yayına Davet: Dreamweaver ve WordPress ile Dinamik Siteler Tasarlamak" başlıklı bu yazıyı okuyorsun. Bu yazının başka bir yerde yayınlaması yasaktır. Her yazı ayrı bir özen içerisinde hazırlanıyor ve bu emeğin iki tık ile heba edilmesi pek hoşuma gitmez. Bu açıklama ise bilgilenmeniz için yazılmıştır.

9 Yorum »

  • Demircan Çelebi demiş ki:

    Daha sonraki bir tarihte izlemek istesek, ileride bir kaydına ulaşabilecek miyiz?

  • Ahmet (Admin Abi) demiş ki:

    demrican; bildiğim kadarıyla evet. daha sonradan izleyemeyenler videoları izleyebilecek.

  • Emrah Öztürk demiş ki:

    Yararlı bir yayın olacak gibi duruyor. O saatlerde pek uygun değilim ancak canlı yayın kalitesini merak ettiğim için ayarlamaya çalışıcam kendimi.

  • Sinan Yorulmaz demiş ki:

    İşte olmasam mutlaka izlerdim. Ama hafta sonu mutlaka bir şekilde izlemem lazım. Bu arada mimlendiniz Sn. Ahmet Ertürk.

  • BEKİR GÜNAY demiş ki:

    bu olay benimde çok ilgimi çekti bir tane site kurdurdum ama kendimde kurmak istiyorum bunun içinde eğitim şart

  • Emre Çolak demiş ki:

    Kesinlikle izlemenizi öneriyorum. WordPress temaları hakkında çok iyi bilgiler verilmekte. Ve yanlış hatırlamıyorsam “Hakan Çamoğlu” mükemmel bir sesi var (:

  • Özcan demiş ki:

    Blogger tasarımları hakkında da bilgiler var mı?

  • metinim demiş ki:

    başarılı ++ Teşekkürler.

  • Parmak izi demiş ki:

    Bunu kaçırdım ama Hakan Çamoğlu kendi bloğunda görsel olarak yayınlamış. Çok açıklayıcı ve güzel bir eğitim seti yapmış. Php’ye yeni başlayanlar için süper, tavsiye ederim.

Yukarıdaki yazı hakkında kendi düşüncelerinizi yazın!

Lütfen yukarıdaki yazı hakkında düşüncelerini paylaş. Senin düşündüklerin bazen bu blogdaki yeni yayınlanacak yazının hangi konuda yazı yazılması gerektiğini belirliyor.

Yorum ekleye bilir yada yazı için geri bildirim gönderebilirsiniz. Bu yazı için yorumlarına abone ol: subscribe to these comments

 

Yorum içerisinde kullanabileceğiniz Html tagları :
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="" highlight="">

Yazıya yorum yazdığınızda yorumunuzun hemen yanında bir Gravatarınız yayınlanacaktır.
Hani benim Gravatarım? Gravatar'da neyin nesi?