Anasayfa » Web Programlama

jQuery ile Form

14 Haziran 2010 Görüntülenme: 2.211 7 Yorum Yazar: Ahmet
Kötüİdare ederOrtaGüzelMükemmel (Bu yazı 1 oy aldı. Ortalama Değeri: 5,00 oy dan 5)
Web sitelerinin -daha çok- header alanında fotoğraflarla hazırlanmış slaytlar görüyorsunuz. Bunların bazıları kendi kendine hareket ederken bazıları ise kullanıcı tarafından değiştiriliyor. Aynı bu mantığa dayalı bir form hazırlanmış.
Aşamalı olarak form bilgilerini eksiksiz doldurtuyorsunuz kullanıcıya. Sırasıyla bütün alanları doldurarak gönderme işlemini gerçekleştiriyor.

FancySlidingForm

Web sitelerinin -daha çok- header alanında, fotoğraflarla hazırlanmış slaytlar görüyorsunuz. Bunların bazıları kendi kendine hareket ederken bazıları ise kullanıcı tarafından değiştiriliyor. Aynı bu mantığa dayalı bir form hazırlanmış. Online demosuna buradan bakabilirsiniz.

Aşamalı olarak form bilgilerini eksiksiz doldurtuyorsunuz kullanıcıya. Sırasıyla bütün alanları doldurarak gönderme işlemini gerçekleştiriyor. Eksik alan olduğunda da uyarı veriyor ve bilgileri göndermiyor. Aslında bu tarz formlar çok kullanışlı. Demoyu incelediğinizi düşünerek söylüyorum. 5 farklı alan belirlenmiş, her birinde ayrı ayrı bilgiler alınıyor kullanıcıdan. Aynı formu düz html ile yapmaya kalksaydık daha fazla yer kaplayacaktı. Bu şekilde yerden kazanç sağlıyor daha estetik duruyor.

Bu güzel form çalışmasını buradan veya buradan indirebilir, kullanabilirsiniz. Çalışmanın ayrıntılı açıklama sayfası ise burası.

50 views

RenkliTeneke.Com blogundaki yeni yazılardan haberdar olmak için RSS Abonesi olabilirsiniz. İsterseniz Twitter'dan ya da FriendFeed'den takip edebilirsiniz. Ya da "Yeni yazılar e-mail adresime gelsin" diyorsanız e-mail abonesi olabilirsiniz.
Merhaba sevgili ziyaretçi. Şuanda renkliteneke.com bloguna " Ahmet" tarafından " 14 Haziran 2010" tarihinde yazılmış olan "jQuery ile Form" başlıklı bu yazıyı okuyorsun. Bu yazının başka bir yerde yayınlaması yasaktır. Her yazı ayrı bir özen içerisinde hazırlanıyor ve bu emeğin iki tık ile heba edilmesi pek hoşuma gitmez. Bu açıklama ise bilgilenmeniz için yazılmıştır.

7 Yorum »

  • ilyas teker demiş ki:

    Çok şıkmış çok beğendim. Teşekkürler Ahmet’cim : )

  • yunus bilgi demiş ki:

    sık kullanılanlara ekliyorum :) çok hoş olmuş…

  • Mesut Maden demiş ki:

    Gerçekten çok güzel görünüşü var.

    //Ayrıca kaliteli siteniz var

  • Suat demiş ki:

    Gerçekten güzelmiş. Teşekkürler

  • CMS demiş ki:

    Teşekkürler gerçekten güzel form.

  • celal demiş ki:

    çok hoş olmş ellerine sağlık

  • Güncel Blog demiş ki:

    Teşekkürler gerçekten güzel form.

Yukarıdaki yazı hakkında kendi düşüncelerinizi yazın!

Lütfen yukarıdaki yazı hakkında düşüncelerini paylaş. Senin düşündüklerin bazen bu blogdaki yeni yayınlanacak yazının hangi konuda yazı yazılması gerektiğini belirliyor.

Yorum ekleye bilir yada yazı için geri bildirim gönderebilirsiniz. Bu yazı için yorumlarına abone ol: subscribe to these comments

 

Yorum içerisinde kullanabileceğiniz Html tagları :
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="" highlight="">

Yazıya yorum yazdığınızda yorumunuzun hemen yanında bir Gravatarınız yayınlanacaktır.
Hani benim Gravatarım? Gravatar'da neyin nesi?