Anasayfa » İnternet & Teknoloji

Türk Gençleri Oyun Tutkunu

24 Temmuz 2009 Görüntülenme: 2.106 9 Yorum Yazar: Ahmet
Kötüİdare ederOrtaGüzelMükemmel (Bu yazı 5 oy aldı. Ortalama Değeri: 4,40 oy dan 5)

Bilgisayarı “oyuncak” olarak gören insan sayısı oldukça fazla. Kimisi bilgisayar alırken söylediği (kendince) en önemli cümle “bütün oyunları oynayabilir miyim?” oluyor. Bizler yani Türkler oyun oynamaya o kadar düşkünüz ki yapılan araştırmalarla bu kanıtlanıyor.

Ben bilgisayarı oyun oynamak yerine birşeyler öğrenmek, kendimi geliştirmek ve işimi yapmak için kullanıyorum. Ama gelin görün ki Türkiye’de her 3 kişisen birisi bilgisayar oyunu oynamayı seviyor. Yaş sınırlarına bakıldığında da ortalama 15-17 yaş arasındaki gençlerin oynadığını görüyoruz. Bu yaş sıralamasını 18-24 yaş grubu takip ediyor. Fatih İstanbul’u 20 yaşında feth ediyor bizde 20 yaşında en iyi oyunu bitiriyoruz.

Oyun oynayanların çoğunluğu erkeklerden oluşuyor sanmayın. Her 4 bayandan biriside oyun oynamayı seviyor. Bu oranda %25 civarlarında olduğundan küçümsenecek bir rakam değil. Türkiye’de en çok sırasıyla; Karadeniz, Ege, Marmara, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu, Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde oyun oynayan kişi var. Bu verileri toplamak için ODTÜ Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi (METUTECH-ATOM) 1347 kişiyi soru yağmuruna tuttu. Sonuçlar bizim için o kadar iyi değil.

Kendimizi her zaman en iyiye göre değerlendirmeli ve o andaki konumumuzu belirlemeliyiz. Ona göre daha çok çalışıp en iyi konuma gelmeliyiz. Bilgisayarı “oyuncak” olarak görmekten de kurtulmalıyız. Bende oyun oynuyorum , lafı dolandırmaya gerek yok. Ama oynadığım tek bir oyun var o da browser oyunu. Can sıkıntısından kurtulmak için arada bir giriyorum. Sizde bu şekilde yapabilirsiniz.

Unutmayın, intert kendinizi geliştirmek için bulunmaz bir nimet.

Yazıyı beğendiysen başka yerlerde paylaşabilirsin:
  • Google Bookmarks
  • Digg
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Facebook
  • MySpace
  • Netvibes
  • Live
  • FriendFeed
  • Technorati
  • StumbleUpon
  • Reddit
RenkliTeneke.Com blogundaki yeni yazılardan haberdar olmak için RSS Abonesi olabilirsiniz. İsterseniz Twitter'dan ya da FriendFeed'den takip edebilirsiniz. Ya da "Yeni yazılar e-mail adresime gelsin" diyorsanız e-mail abonesi olabilirsiniz.
Merhaba sevgili ziyaretçi. Şuanda renkliteneke.com bloguna " Ahmet" tarafından " 24 Temmuz 2009" tarihinde yazılmış olan "Türk Gençleri Oyun Tutkunu" başlıklı bu yazıyı okuyorsun. Bu yazının başka bir yerde yayınlaması yasaktır. Her yazı ayrı bir özen içerisinde hazırlanıyor ve bu emeğin iki tık ile heba edilmesi pek hoşuma gitmez. Bu açıklama ise bilgilenmeniz için yazılmıştır.

9 Yorum »

  • Mahmut demiş ki:

    söylediklerinde haklısın ama insanları bilinçlendirmek çok zor :D eğer bu zorluk aşılırsa, insanlar bilgisayarlarını gerekli işler için kullanmaya başlar.

  • Çağatay Şen demiş ki:

    Söylediklerine yüzde yüz katılıyorum Mahmut’un dediği gibi insanları bilinçlendirmek zor…

  • Ali demiş ki:

    Ne yazik ki oyun tutkunları çevremde çok aslında ben de oyun oynuyorum ama tarayıcı üzerinde oynananlardan o da okullar başlayıncaya kadar

  • sanalika demiş ki:

    yabancı online oyunların bir çoğu türk oyncular ile dolu zaten

  • Alperen demiş ki:

    Gerçekten öyle.Ne yazıkki aklı fikri oyun olan gençliğe sahibiz :((

  • Tasarist demiş ki:

    Yabancıların Yaptığı Oyunları Oynayarak Dış Ülkelere Katkıda Bulunuyoruz. Ama Sanıyorumki Türklerin Yani Bizim Yaptığımız Oyunları Dış Ülkedekiler Satın Alıp Oynamıyor… Böylece Hem Ülkemize Hemde Kendimize Büyük Bir Zarar Vermiş Oluyoruz.

  • KingCss demiş ki:

    Yabancıların Yaptığı Oyunları Oynayarak Dış Ülkelere Katkıda Bulunuyoruz. Ama Sanıyorumki Türklerin Yani Bizim Yaptığımız Oyunları Dış Ülkedekiler Satın Alıp Oynamıyor… Böylece Hem Ülkemize Hemde Kendimize Büyük Bir Zarar Vermiş Oluyoruz…

  • Oyun hileleri indirme merkezi demiş ki:

    enteresan bir yazı olmuş. Teşekkürler…

  • Hakan ÇALDIRAN demiş ki:

    Artık yeni nesil saklanbaç, beştaş, kör ebe vs oyunları oynamıyor. Bu bence benim açımdan kötübirdurum.Çünkü yeni nesilde hırs oluşturuyor. Arkadaşlık olmuyor. İçe kapanık oluyor. Bilgisayarı doğru amaçla kullanmıyoruz millet olarak bu çok yanlış. Bence dur denilmeli.

Yukarıdaki yazı hakkında kendi düşüncelerinizi yazın!

Lütfen yukarıdaki yazı hakkında düşüncelerini paylaş. Senin düşündüklerin bazen bu blogdaki yeni yayınlanacak yazının hangi konuda yazı yazılması gerektiğini belirliyor.

Yorum ekleye bilir yada yazı için geri bildirim gönderebilirsiniz. Bu yazı için yorumlarına abone ol: subscribe to these comments

 

Yorum içerisinde kullanabileceğiniz Html tagları :
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yazıya yorum yazdığınızda yorumunuzun hemen yanında bir Gravatarınız yayınlanacaktır.
Hani benim Gravatarım? Gravatar'da neyin nesi?